Tapetvalet är inte bara en smaksak ifråga om kulörer och motiv. Det har också med effekter att göra. Ljusa tapeter t.ex. gör att rummet verkar större. Mörka tapeter har motsatt effekt. Men de ljusa kan också bidra till en lite kylig atmosfär, medan de mörkare skapar intimitet. Grälla färger och skarpa mönster, liksom stora mönstermotiv, kan vara både medvetet och omedvetet irriterande. En enfärgad tapet, eller en med diskret mönster, upplevs däremot oftast som lugnande och harmoniskt.

Även takhöjden kan påverkas av tapeter. Självfallet är det en optisk villa, men lodräta ränder gör rummet högre, medan en vågrät randning gör det lägre. Tapetvalet är alltid spännande och vi hjälper dig med råd och tips kring valet som ändå beslutas av Dig.

Innan vi börjar tapetsera är det viktigt att du tar bort alla skruvar, spikar och krokar ur väggen. Vi hjälper dig naturligtvis med detta men det tar lite längre tid i anspråk för oss bara.
Vi hjälper till med hela tapetseringsarbetet från mätning till färdigt resultat. !

 

 

Vi utför även all slags målning åt privatpersoner och företag. När tapeten har blivit fläckig och ful eller den målade väggen har fått många märken, är det ofta en signal till att man behöver fräscha upp väggarna. Ett gulnat tak lägger man däremot mera sällan märke till. Trots att man kanske inte tänker på taket, blir skillnaden markant när man målar om taket. Det är alltså en god ide att i samband med rumsrenovering även satsa på taket. Det bästa och smidigaste är om du anlitar oss att måla taket i samband med övrig målning eller tapetsering av rummet.